Klim tot
40 meter hoogte!
1 julit/m13 aug

Klim naar het grote raam

Koop tickets
Koop tickets

Dit spectaculaire Alkmaarse evenement mag je niet missen!

Ontdek het uitzicht van de grote kerk

Er wordt nú gewerkt aan een nieuw meesterwerk voor de eeuwigheid: Het Grote Raam van internationaal bekend kunstenaar Fiona Tan.

Jij mag de indrukwekkende steiger op. Klim naar 40 meter hoogte en beleef een onvergetelijk uitzicht over Alkmaar tot je oog in oog staat met Sint Laurens, naamgever van de Grote Kerk en patroon van de stad.

FAQ’s Klim naar Het Grote Raam

Tickets koop je online via deze link. Ook is vanaf 1 juli de kassa geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Kids t/m 4 jaar zijn gratis (maar hebben wel een ticket nodig), voor iedereen vanaf 5 jaar kost een bezoek €5,00. Bij een online bestelling betaal je €1,50 administratiekosten.

Nee, er is helaas geen lift beschikbaar.

Als je hoogtevrees hebt raden we een bezoek aan de Klim niet aan, maar je kan op je eigen tempo omhoog. Dus misschien is het een goede kans om je hoogtevrees te overwinnen?

Elk kwartier gaat een nieuwe shift bezoekers omhoog. We gaan ervan uit dat een bezoek ongeveer 45 tot 60 minuten duurt, maar langer of korter mag ook!

Kijk voor meer informatie over Het Grote Raam op www.hetgroteraam.nl.

Je moet flink wat trappen omhoog, dus doe goede schoenen aan en makkelijke kleding. Teenslippers, hoeden en petten raden we sterk af. Een (rug)tas groter dan A4 formaat is niet toegestaan, daarvoor hebben we kluisjes beschikbaar.

Zeker! Voor kinderen t/m 4 jaar is een bezoek gratis (maar heb je wel een ticket nodig!). Let op dat kinderen t/m 12 jaar alleen mogen klimmen onder begeleiding van een volwassene.

We hebben maar een beperkte beschikbaarheid per shift en per dag, daarom is het niet wenselijk om je tickets te verzetten. Kan het echt niet anders? Tot 48 uur voor je bezoek is het mogelijk om via info@klimnaarhetgroteraam.nl je tickets om te laten boeken naar een andere dag en tijd, op basis van beschikbaarheid. Daarna is het helaas niet meer mogelijk en geven we ook geen geld terug.

Zeker, alle hulp is welkom! Kijk eens op de vrijwilligerspagina via of meld je meteen aan via vrijwilligers@hetgroteraam.nl.

Als je tickets koopt voor de Klim krijg je de vraag of je een waxinelichthoudertje van het oude glas van het raam wilt kopen. Wil je geen tickets, maar wel een stukje van het oude glas? Kijk dan hier!
De waxinelichthouder is vanaf 1 juli af te halen bij de kassa van Klim naar het Grote Raam van dinsdag t/m zondag tussen 10.00 en 17.00 uur.

Voor vragen of meer informatie kan je mailen naar info@klimnaarhetgroteraam.nl.

Contactformulier

Neem contact met ons op via onderstaande formulier.